Δελτία Τύπου 2012

Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε 2006

Print

Δελτίο Τύπου της 16.12.2011

Τιμολογιακή Πολιτική καλλιεργητικής περιόδου 2012

16/12/2011

Μετά από  απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. ανακοινώθηκε η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας για την τευτλοκαλλιέργεια της καλλιεργητικής περιόδου 2012.

Η τιμολογιακή πολιτική της νέας περιόδου ενισχύει την παραγωγή ζαχαρότευτλων με υψηλό ζαχαρικό τίτλο, με αυξημένη επιβράβευση (bonus) για ζαχαρικό τίτλο πάνω από 12%. Η επιβράβευση αυτή είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι με βάση τα στοιχεία της καλλιεργητικής περιόδου 2011 η προσπάθεια των τευτλοκαλλιεργητών (με ταυτόχρονη συνδρομή των καιρικών συνθηκών) είναι δυνατόν να αποδώσει ζαχαρότευτλα με υψηλό ζαχαρικό τίτλο (της τάξης του 15% κατά μέσο όρο).

Eξωγενείς παράγοντες στην τελική διαμόρφωση του ζαχαρικού τίτλου θα συνεκτιμηθούν.

Η νέα τιμολογιακή πολιτική περιλαμβάνει την ενίσχυση των εξόδων μεταφοράς τεύτλων στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης.

Η νέα τιμολογιακή πολιτική σε συνδυασμό με την πρόσφατη ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ για την ένταξη της τευτλοκαλλιέργειας σε καθεστώς «Ολοκληρωμένης Διαχείρισης» θα ενισχύσει την τευτλοκαλλιέργεια στην χώρα με προφανή θετικά αποτελέσματα στο εισόδημα των τευτλοκαλλιεργητών, στη βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας των βιομηχανικών μονάδων της Ε.Β.Ζ.Α.Ε. και στην αύξηση της παραγωγής ζάχαρης στη χώρα.


Eπιστροφή...